Kamariooppera

Suomalainen kamariooppera

Suomalainen kamariooppera (Suomalaisen kamarioopperan kannattajayhdistys ry) on riippumaton vapaan kentän organisaatio, joka tuottaa musiikkiteatteriesityksiä itsenäisesti tai yhteistyössä muiden taideorganisaatioiden kanssa. Pienimuotoisia oopperoita on toteutettu erilaisissa tiloissa maakuntien kirkoista Almin-saliin ja urheilusaleista taidehalleihin. Kamarioopperan tuotantoihin kootaan työryhmä ja yhteistyökumppanit teoskohtaisesti. Solisteina on nähty suomalaisen laulukentän parhaimmistoa.

Suomalaisen kamarioopperan toiminta alkoi syksyllä 1988 ja sen toimintaa luotsasi vuoteen 2016 saakka toiminnanjohtaja Risto Hirvonen. Vuodesta 2017 toiminnanjohtajana on toiminut teatterinjohtaja ja oopperalaulaja Reetta Ristimäki.

Suomalainen kamariooppera katsoo pitkästä iästään huolimatta tulevaisuuteen ja on keskittänyt taiteellisen linjansa kokonaan uuteen kotimaiseen kamarioopperaan. Kamarioopperan tavoitteena on olla foorumi erityisesti taidemusiikkilähtöiselle uudelle kotimaiselle musiikkiteatterille ja se tuottaa keskimäärin yhden kantaesityksen vuodessa. Esitystoiminta on vahvasti kiinni tässä ajassa, sisällössä on mukana yhteiskunnallinen aspekti ja teokset on suunniteltu kiinnostamaan muitakin kuin taidemusiikin ystäviä.

Nettisivut: www.kamariooppera.fi

Facebook: www.facebook.com/suomalainenkamariooppera/

Instagram: www.instagram.com/suomalainenkamariooppera/?hl=fi

 

Oikeusjuttu
Oikeusjuttu 2019, Kuva: Tanja Ahola
I väntan på en jordbävning
I väntan på en jordbävning 2019, Kuva: Tanja Ahola

Varaa Gretan studio

Mikäli haluat varata Gretan studion, laita sähköpostia osoitteeseen reettari@gmail.com, ja kerro, koska tarvitsisit studiota.

Kun olet saanut vahvistuksen, että studio on vapaa valitsemallasi ajankohdalla, vahvista varaus painamalla allaolevaa painiketta.