Suomen Oopperaryhmät

SUOMALAISEN OOPPERAMUSIIKIN COCKTAILKONSERTTI

Suomalainen ooppera on viime vuosina kokenut uuden nousun, kun yhä useampi kotimainen kantaesitys on nähnyt päivänvalon. Kiitos siitä kuuluu paitsi Kansallisoopperalle, ennen kaikkea hyvin aktiiviselle vapaalle oopperakentälle. Sen toimijat ovat tehneet ansiokasta työtä myös vanhojen, lähes unohdettujen kotimaisten oopperoiden esille nostamisessa.

Suomalaista oopperaa juhlivassa juonnetussa konsertissa käydään läpi kotimaisen oopperataiteen historiaa aina sen alkuvaiheista tähän päivään asti. Tunnetuista ja vähemmän tunnetuista suomalaisista oopperoista kuullaan otteita ja aarioita. Tutustumme teosten syntyhistoriaan, tyylillisiin vaikuttimiin sekä syihin, jotka ovat johtaneet niiden suosioon tai unohdukseen.

Konsertti kuullaan Aleksanterin teatterin ylälämpiön kahvilassa, jossa yleisö voi nauttia pikkusuolaisia ja makeita herkkuja konsertin aikana. Lipun hinta sisältää buffeen ja konsertin.

Konsertin juontajana ja pianistina toimii Jukka Nykänen ja solisteina esiintyvät sopraano Annika Leino sekä baritoni Sampo Haapaniemi.

Konsertin säveltäjänimiä ovat mm. Fredrik Pacius, Erkki Melartin, Aarre Merikanto, Leevi Madetoja, Tauno Pylkkänen, Aulis Sallinen, Joonas Kokkonen, Einojuhani Rautavaara ja Kari Tikka.

Cocktailkonsertin menu:

  • Pieni Västerbotten-tomaattiquiche (l)
  • Toast Skagen (m)
  • Leipärulla piparjuurihärästä & hillotusta omenasta (m)
  • Kahvi/tee & Sitruunajuustokakkua kupissa (l)
 

Huom! Lippujen myynti päättyy 29.9. Erityisruokavalioista lähetetään asiakkaalle kysely ennen esityspäivää. Asiakkaan yhteystiedot kerättävä lipunmyynnin yhteydessä.

Esitykset

 

Liput (45€)

Esityksen kesto
1h 30min, sis. väliaika

Esityskieli
Suomi

Tuotanto
Greta Tuotanto

www.gretaproductions.fi

Varaa Gretan studio

Mikäli haluat varata Gretan studion, laita sähköpostia osoitteeseen reettari@gmail.com, ja kerro, koska tarvitsisit studiota.

Kun olet saanut vahvistuksen, että studio on vapaa valitsemallasi ajankohdalla, vahvista varaus painamalla allaolevaa painiketta.