Suomen Oopperaryhmät

NEMURU OTOKO

Säveltäjä Eetu Ranta-ahon uusi manga-aiheinen Nemuru Otoko -ooppera saa kantaesityksensä elokuussa 2021. Japanilainen manga-sarjakuva piirtyy oopperalavalle suomalais-japanilaisena yhteistyönä.

Helsinkiläinen Opera BOX esittää 5-vuotis juhlansa kunniaksi uuden oopperan, joka on syntynyt nuoren säveltäjän Eetu Ranta-ahon ja japanilaisen mangataiteilija Riyoko Ikedan yhteistyönä. Japanilaiseen sarjakuvaperinteeseen nojaavaa oopperaa esitetään Helsingin Aleksanterin teatterissa 19.-22. elokuuta.

Oopperan nimirooleissa esiintyvät japanilainen baritoni Yoshitaka Murata sekä huippusopraano Helena Juntunen. Oopperan ohjaa Opera BOXin taiteellinen johtaja Ville Saukkonen ja sen johtaa kapellimestari Jonas Rannila.

Japanilaisen tyttömangan uranuurtajana tunnettu Ikeda on luonut jännittävän maailman, jossa taistelukohtaukset, fantasiahahmot ja ikuinen rakkaus tekevät aikamatkaa. Ooppera kertoo Nemuru Otokon, Nukkuvan miehen tarinan sekä yhä uudelleen ja uudelleen koettavan prinssi Atsumorin ja Helmiprinsessan tragedian. Libretto perustuu tositapahtumiin 1100-luvun Japanissa ja saa loisteliaan toteutuksen Opera BOXin sarjakuvaa, videota ja tanssia yhdistävässä esityksessä. Orkestraatiossa säveltäjän visiota toteuttavat japanilaiset perinnesoittimet, sähkökitara sekä klassinen orkesteri.

Teoksen visuaalisesta ilmeestä vastaavat sarjakuvapiirtäjä Maaria Laurinen, lavastaja Emil Sallinen, videosuunnittelija Artur Sallinen, pukusuunnittelija Maria Sirén ja maskeerauksen suunnittelusta Sini Silfvenius-Bart.

Ooppera esitetään libreton alkuperäiskielellä japaniksi ja se tekstitetään suomeksi.

Sävellys Eetu Ranta-aho
Libretto Riyoko Ikeda
Ohjaus Ville Saukkonen
Kapellimestari Jonas Rannila
Valosuunnittelu Kalle Paasonen / Janne Teivainen
Tuottaja Ville Salonen
Ohjaajan assistentti Eero Karjalainen
Julistesuunnittelu Nils Krogell

Rooleissa
Yoshitaka Murata (Nemuru Otoko)
Helena Juntunen (Helmiprinsessa)
Ville Salonen (Atsumori)
Henri Tikkanen (Kumagai)

Esitykset

  • to 19.8. klo 19 Aleksanterin teatteri, Näyttämö, Bulevardi 23-27, 00180 Helsinki
  • pe 20.8. klo 19 Aleksanterin teatteri, Näyttämö, Bulevardi 23-27, 00180 Helsinki
  • la 21.8. klo 14 & 19 Aleksanterin teatteri, Näyttämö, Bulevardi 23-27, 00180 Helsinki
  • su 22.8. klo 14 & 19 Aleksanterin teatteri, Näyttämö, Bulevardi 23-27, 00180 Helsinki

Liput

Kesto
75min, ei väliaikaa

Esityskieli
Japani

Tekstitys
Suomi

Tukijat ja yhteistyökumppanit
KONEen säätiö, SKR

Tuotanto
Opera BOX

www.operabox.net

Varaa Gretan studio

Mikäli haluat varata Gretan studion, laita sähköpostia osoitteeseen reettari@gmail.com, ja kerro, koska tarvitsisit studiota.

Kun olet saanut vahvistuksen, että studio on vapaa valitsemallasi ajankohdalla, vahvista varaus painamalla allaolevaa painiketta.