Klaps ry

KLAPS klassista lapsille ry

Keinulauta -lastenmusikaali ystävyydestä 

Kantaesitys Kanneltalossa 18.11.2022 klo 18  (klo 14 kenraali lehdistölle)   

muut esitykset:   la 19.11 klo 15  ja  Su 20.11 klo 13 

koululaisesitykset: ti 22.11(11 ja 12:30) sekä ke 23.11.2022 (9 ja 11)

“ keinuminen ei onnistu, jos toisessa päässä ei istu kukaan.”

Anna Noran viides lastenmusikaali pohjautuu Timo Parvelan ihastuttavaan Keinulauta -kirjaan. Pii etsii kaveria keinulaudan toiseen päähän. Kun ketään ei näy, käy hän kysymässä kuuta keinuseurakseen. Mutta kuu keinuu jo auringon kanssa taivaalla. Kiireinen Honkkeli ei siivoukseltaan ehdi Piin kanssa keinumaan ja rauhallinen Kalakki ihailee mieluummin lintujen lentoa. Edes vauhdikkaasta Unni-kuorosta ei löydy Piille leikkiseuraa. Lopulta Pii törmää typerästi käyttäytyvään kaveriin. Nahistelu muuttuu lopulta hurjan takaa-ajon jälkeen uteliaisuudeksi. Siitä alkaa Piin ja Argonin kuoppainen tie ystävyyteen. Löytääkseen ystävän on oltava rohkea, sillä joskus: “on helpompi pelätä kuin toivoa”.  Keinulauta -musikaali käsittelee niitä esteitä, joita Pii joutuu ylittämään lähestyessään uusia ystäviä. Samalla esitys etsii erilaisia portteja leikkiin, ystävyyden rakentamiseen, mielikuvituksen herättämiseen ja leikin pyörteisiin heittäytymiseen. Koskaan ei voi tietää mitä seuraava seikkailu tuo tullessaan ja mistä löytää keinulaudan toiseen päähän ystävän!

sävellys: Anna Nora

ohjaus: Juulia Tapola

visualisointi: Pia Lasonen

rooleissa: Jouni Bäckström ja Anna Ginström

ja lapsikuorossa: Helmi, Vilma, Cessi, Vilja, Mitjo, Ohto, Taimi, Seela, Amelia, Sylvia, lahja, Elli, Anni

Esitys sopii yli 5-vuotiaille

Liput alkaen 6€ www.lippu.fi

Tuotanto: KLAPS klassista lapsille ry, yhteistyössä Kanneltalon kanssa

 

Yhteydenotot: klapsry@gmail.com tai Tapola: 050-5878536

lisätietoja esityksestä: www.klaps.fi   ja www.kanneltalo.fi

Maaginen Kalevala -lastenooppera

KLAPS klassista lapsille ry:n uusin lastenooppera on Anna Noran säveltämä Maaginen Kalevala. Esityksen on ohjannut Juulia Tapola ja visualisoinut Pia Lasonen. Mukana myös Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen -musikaalissa yleisön valloittaneet oopperalaulajat Jouni Bäckström, Annami Hylkilä sekä Emilia Vesalainen-Pellas ja muusikkona säveltäjän lisäksi kantelisti Jenni Kaarina sekä ihana lapsikuoro. Esityksen kesto n. 50 min. Soveltuu yli 5-vuotiaille. Kantaesitys oli Kanneltalossa pe 20.11.2020.

Tulevat esitykset 2022:

Helsingin Oopperakesä

Aleksanterin teatterissa

la 27.8 klo 13

su 28.8 klo 13

OSTA lippu.fi

ja kiertueella Espoon Sellosalissa

ti 20.9.2022 klo 18

ke 21.9.2022 klo 9:30 (koululaisesitys)

KLAPS klassista lapsille ry:n päätarkoitus on tuottaa laadukkaita ja mukaansatempaavia klassisen musiikin näyttämöteoksia lapsille oopperan ammattilaisten voimin. Yhdistys aloitti toimintansa vuonna 2012 säveltäjä Anna Noran lastenoopperan Kani Koipeliinin Kuperkeikat -kantaesityksellä. KLAPS ry on voittanut lastenteatterin ITU-palkinnon vuonna 2015 esityksellä Into parrakas vauva. Sen jälkeen yhdistys on tuottanut mm. Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen -lastenmusikaalin. Syksyllä 2020 yhdistyksen uusin jäsen, Pia Lasonen visualisoi Maaginen Kalevala -lastenoopperan. Seuraava uusi kantaesitys nähdään jo syksyllä 2022, kun Timo Parvelan Keinulauta -kirjan hahmot heräävät eloon Anna Noran säveltämässä Keinulauta -lastenoopperassa. Yhdistyksen taiteellisena johtajana toimii ohjaaja Juulia Tapola. Klaps klassista lapsille ry:n lastenoopperoita on vuosien aikana käynyt katsomassa yli 10 000 katsojaa. (kuvat: Tero Vihavainen)
Lisätietoja: www.klaps.fi
Ohjaaja& KLAPS ry:n taiteellinen johtaja Juulia Tapola
klapsry@gmail.com, 0505878536

Varaa Gretan studio

Mikäli haluat varata Gretan studion, laita sähköpostia osoitteeseen reettari@gmail.com, ja kerro, koska tarvitsisit studiota.

Kun olet saanut vahvistuksen, että studio on vapaa valitsemallasi ajankohdalla, vahvista varaus painamalla allaolevaa painiketta.