Suomen Oopperaryhmät

Info Helsingin oopperakesä

Helsingin oopperakesä kokoaa yhteen vapaan kentän oopperaryhmien ajankohtaiset esitykset.

Aikamme uuteen kamarioopperaan ja musiikkiteatteriin keskittyvä festivaali tarjoaa monipuolisen tekijöiden ja teosten katselmuksen Aleksanterin teatterissa 19.8.-5.9.2021.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä festivaali käynnistyy elokuussa Helsingin juhlaviikkojen ystäväfestivaalina. Kolmen viikon aikana nähtävä ohjelmisto käsittää seitsemän kamarioopperaa, kaksi musiikkikomediaa, cocktailkonsertin, teosesittelyjä sekä videokatselmuksia. Mukana on kantaesityksiä sekä lisäesityksiä jo aiemmin ensi-iltansa saaneista teoksista. Vastaavaa tapahtumaa ja yhtä laajaa teosten ja tekijöiden katselmusta ei Suomessa ole koskaan aiemmin järjestetty.

Helsingin oopperakesä -festivaalin tavoitteena on esitellä yleisölle kotimaisen ooppera- ja musiikkiteatterikentän kiinnostavimmat esitykset sekä tarjota tulevaisuudessa myös kansainvälisiä vierailuja. Festivaali järjestetään jatkossa vuosittain Aleksanterin teatterissa.

Ennen esitystä yleisö voi tulla kuulemaan teosesittelyn, jossa työryhmä ja säveltäjä esittelevät oopperatuotantoja ja valottavat teosten taustoja. Kuuden oopperan teosesittelyt pidetään Aleksanterin teatterin ylälämpiössä 1,5h ennen jokaisen teoksen ensimmäistä esitystä. Noin 30 minuuttia kestäviin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Festivaalin ohjelmistotietojen lisäksi Helsingin oopperakesä-sivustolle on koottu jokaisen teoksen esittelytietojen alle esitysten kiertueelle tilaajia erikseen palveleva osio, jossa kaikista vientivalmiista esityksistä on tarjolla yhtenäinen materiaalipaketti sisältäen teosten tekniset tiedot.

Helsingin oopperakesän taiteellinen johtaja on Reetta Ristimäki ja tapahtuman tuottaa Greta Tuotanto Oy. Festivaalin esitysten tuotannosta vastaa jokainen tapahtumaan osallistuva ryhmä itse ja tänä vuonna festivaalilla on mukana Opera BoxOoppera Skaala, Greta Tuotanto, Suomalainen kamariooppera, The Fabulous Bäckström Brothers sekä pop-up-ryhmä ”The Box”.

Tapahtuman tiedotusyhteistyökumppaneita ja tukijoita ovat Helsingin juhlaviikot, Music Finland, Teatterin tiedotuskeskus, Teatterikeskus, Sibelius-Akatemia, Musiikin edistämissäätiö, Muusikkojen liitto, Suomen säveltäjät ry sekä Fennica Gehrman.

Varaa Gretan studio

Mikäli haluat varata Gretan studion, laita sähköpostia osoitteeseen reettari@gmail.com, ja kerro, koska tarvitsisit studiota.

Kun olet saanut vahvistuksen, että studio on vapaa valitsemallasi ajankohdalla, vahvista varaus painamalla allaolevaa painiketta.