Suomen Oopperaryhmät

Info Helsingin oopperakesä 2022

Helsingin oopperakesä kokoaa yhteen vapaan kentän oopperaryhmien ajankohtaiset esitykset.

Aikamme uuteen kamarioopperaan ja musiikkiteatteriin keskittyvä festivaali tarjoaa monipuolisen tekijöiden ja teosten katselmuksen Aleksanterin teatterissa vuosittain Helsingin juhlaviikkojen kanssa elo-syyskuussa. Festivaali järjestetään toista kertaa 18.8.-4.9.2022 ja ohjelmisto sisältää seitsemän näyttämöteosta, jotka tuovat esiin oopperan värikkään tyylikirjon.

Helsingin oopperakesä järjestettiin ensimmäistä kertaa 19.8.-5.9.2021 Helsingin juhlaviikkojen ystäväfestivaalina. Mukana oli kantaesityksiä sekä lisäesityksiä jo aiemmin ensi-iltansa saaneista teoksista. Vastaavaa tapahtumaa ja yhtä laajaa teosten ja tekijöiden katselmusta ei Suomessa ollut koskaan aiemmin järjestetty.

Helsingin oopperakesä -festivaalin tavoitteena on esitellä yleisölle kotimaisen ooppera- ja musiikkiteatterikentän kiinnostavimmat esitykset sekä tarjota tulevaisuudessa myös kansainvälisiä vierailuja.

Festivaalin ohjelmistotietojen lisäksi Helsingin oopperakesä-sivustolle on koottu jokaisen teoksen esittelytietojen alle esitysten kiertueelle tilaajia erikseen palveleva osio, jossa kaikista vientivalmiista esityksistä on tarjolla yhtenäinen materiaalipaketti sisältäen teosten tekniset tiedot.

Helsingin oopperakesän taiteellinen johtaja on Reetta Ristimäki ja tapahtuman tuottaa Greta Tuotanto. Festivaalin esitysten tuotannosta vastaa jokainen tapahtumaan osallistuva ryhmä itse. Tänä vuonna festivaalilla on mukana Exit3-company, KLAPS klassista lapsille ry, Ooppera Skaala, Opera BOX, Satakunnan musiikkijuhlat, Suomalainen kamariooppera, Säveltaiteen tukiyhdistys Fortis ry sekä Voice Box -työryhmä.

Festivaalin pääyhteistyökumppani on Aleksanterin teatteri ja tapahtuma on Helsingin juhlaviikkojen ystäväfestivaali. Muita yhteistyökumppaneita ovat Music Finland, Teatterin tiedotuskeskus, Teatterikeskus, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Musiikin edistämissäätiö, Muusikkojen liitto, Suomen Säveltäjät ja Fennica Gehrman.

Helsingin oopperakesä -festivaali on kutsunut sparraajakseen joukon tunnettuja musiikki-maailman huipputekijöitä, jotka ovat omalla työllään tehneet uutta suomalaista musiikkia tunnetuksi. Sparrausrinkiin kuuluvat säveltäjät Magnus Lindberg, Outi Tarkiainen, Pasi Lyytikäinen, Markus Fagerudd ja Osmo Tapio Räihälä sekä kapellimestarit Susanna Mälkki, Atso Almila, Taavi Oramo ja James Kahane.

 

Sami Syköstä Helsingin oopperakesän suojelija!
Sami Sykkö on toimittaja, esiintyjä, kolumnisti, kommentaattori, kirjailija ja oopperan ystävä. Sykkö toimii muotialan yhteisö ja media Fashion Finlandin liiketoimintajohtajana ja päätoimittajana. Hänet tunnetaan muodin puolestapuhujana ja tyylilähettiläänä.
 
Suuri rakkaus ja kiinnostus oopperaa kohtaan alkoi jo lapsuudessa Aleksanterin teatterissa nähdystä balettiesityksestä. Baletista oli luonteva hypätä myös oopperan pariin. Rakkaus oopperaa kohtaan onkin sittemmin kuljettanut Sykköä maailman suuriin oopperataloihin ja -tapahtumiin.
Monenlaisia mielekkäitä tehtäviä oopperan parissa ovat olleet erilaiset keskustelu- ja haastattelutilanteiden juontotyöt sekä myös Pro Opera -yhdistyksen hallitustyö.
 
Suurena oopperan ystävänä Sami Sykkö odottaa näkevänsä oopperakesässä hienoja ja monipuolisia esityksiä hänelle tutussa Aleksanterin teatterissa. “Odotan että näen sellaisia esityksiä, joita ei ole ikinä nähnyt. Haluan nähdä sellaista oopperaa, jota en ole kuvitellut olevan olemassakaan, sydämeenkäypiä hienoja vetoja!”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sami Sykkö  Kuva: Nils Krogell
 

YHTEYSTIEDOT

Reetta Ristimäki, taiteellinen johtaja, reettari@gmail.com, puh. 0503803050

Nea Huovinen, tuottaja, nea.huovinen@gretaproductions.fi, puh. 0505901201

Laura Rautkallio-Salminen, markkinointi, laura@gretaproductions.fi, puh. 0407784906

Varaa Gretan studio

Mikäli haluat varata Gretan studion, laita sähköpostia osoitteeseen reettari@gmail.com, ja kerro, koska tarvitsisit studiota.

Kun olet saanut vahvistuksen, että studio on vapaa valitsemallasi ajankohdalla, vahvista varaus painamalla allaolevaa painiketta.