Suomen Oopperaryhmät

Helsingin oopperakesä lehdistötiedote 2022

Julkaisuvapaa 

Helsingin oopperakesä -festivaali järjestetään 18.8.–4.9.2022 nyt toista kertaa Aleksanterin teatterissa. Monipuolinen ohjelma esittelee jälleen uutta kamarioopperaa ja musiikkiteatteria. Säveltäjistä enemmistö on tänä vuonna naisia. Vapaan kentän oopperaryhmät yhteen kokoava tapahtuma on Helsingin juhlaviikkojen ystäväfestivaali.

Helsingin oopperakesä/Helsinki Contemporary Opera syntyi oopperalaulaja Reetta Ristimäen kehittämästä ja koordinoimasta vapaan oopperakentän ammattilaisryhmien yhteistyöstä. Tapahtuman ohjelmassa on kantaesityksiä, Suomen ensiesityksiä sekä lisäesityksiä jo aiemmin ensi-iltansa saaneista teoksista. Näyttämöllä nähdään seitsemän ammattilaisryhmän tuotannot ja sekä ilmaista oheisohjelmaa kuten ääni-installaatioteos Voice is Voices ja Taiteiden yön oopperakonsertti.

Tänä vuonna mukana ovat Exit3-Company, Opera Box, Ooppera Skaala, KLAPS klassista lapsille ry, Suomalainen kamariooppera, Voice Box -työryhmä, Satakunnan Musiikkijuhlat ja Säveltaiteen tukiyhdistys Fortis ry.

Helsingin oopperakesä -festivaali on kutsunut sparraajakseen joukon tunnettuja musiikki-maailman huipputekijöitä, jotka ovat omalla työllään tehneet uutta suomalaista musiikkia tunnetuksi. Sparrausrinkiin kuuluvat säveltäjät Magnus LindbergOuti TarkiainenPasi LyytikäinenMarkus Fagerudd ja Osmo Tapio Räihälä sekä kapellimestarit Susanna MälkkiAtso AlmilaTaavi Oramo ja James Kahane. Festivaalin suojelija on toimittaja ja oopperan ystävä Sami Sykkö.

Oopperaryhmien festivaaliesityksillä on myös kiertue- ja vientipotentiaalia sekä koti- että ulkomaisille festivaaleille, teattereihin ja kulttuuritaloihin. Oopperaryhmien omalle sivustolle oopperaryhmat.fi on koottu Helsingin oopperakesän ohjelmiston lisäksi esitysten kotimaisia ja kansainvälisiä tilaajia erikseen palveleva osio. 

Helsingin oopperakesän taiteellinen johtaja on Reetta Ristimäki ja koko tapahtuman päätuottaja on Greta Tuotanto. Festivaalin pääyhteistyökumppani on Aleksanterin teatteri ja tapahtuma on Helsingin juhlaviikkojen ystäväfestivaali. Muita yhteistyökumppaneita ovat Music Finland, Teatterin tiedotuskeskus, Teatterikeskus, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kapellimestariluokka, Musiikin edistämissäätiö, Muusikkojen liitto, Suomen Säveltäjät ja Fennica Gehrman.


ALEKSANTERIN TEATTERI 

18.8.-4.9.2022

Tapahtuman liput osoitteesta lippu.fi

Lisätiedot: Helsingin oopperakesä

MEDUSA-oopperatanssiteos
Esitykset: to 18.8. klo 19, la 20.8. klo 19 & su 21.8. klo 14
Tuotanto: Exit3-company

AS ONE -kamariooppera
Esitykset: pe 19.8. klo 19, la 20.8. klo 14 & su 21.8. klo 17
Tuotanto: Satakunnan Musiikkijuhlat

TOVE J -kamariooppera
Esitykset: to 25.8. klo 19, la 27.8. klo 19 & su 28.8. klo 16
Tuotanto: Suomalainen kamariooppera

VOICE BOX -luento-ooppera
Esitykset: pe 26.8. klo 19 & la 27.8. klo 16
Tuotanto: Voice Box -työryhmä

MAAGINEN KALEVALA -lastenooppera
Esitykset: la 27.8. klo 13 & su 28.8. klo 13
Tuotanto: KLAPS klassista lapsille ry

AKHNATEN-ooppera
Esitykset: to 1.9. klo 19, pe 2.9. klo 19, la 3.9. klo 14 & su 4.9. klo 19
Tuotanto: Ooppera Skaala & Opera BOX

DEN SVARTE MUNKEN – MUSTA MUNKKI -kamariooppera
Esitykset: la 3.9. klo 19 & su 4.9. klo 13
Tuotanto: Säveltaiteen tukiyhdistys Fortis ry


Haastattelupyynnöt ja lisätiedot: reettari@gmail.com, puh. 0503803050

Varaa Gretan studio

Mikäli haluat varata Gretan studion, laita sähköpostia osoitteeseen reettari@gmail.com, ja kerro, koska tarvitsisit studiota.

Kun olet saanut vahvistuksen, että studio on vapaa valitsemallasi ajankohdalla, vahvista varaus painamalla allaolevaa painiketta.