Suomen Oopperaryhmät

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

The Box ja Oikeusjuttu

elokuu 29 @ 15:00 - 18:00

€45 - €48

The Box ja Oikeusjuttu

 

Esitykset Aleksanterin teatterissa 2021:

  • la 28.8. klo 15
  • su 29.8. klo 15

 

Kahden kamarioopperan, The Box ja Oikeusjuttu, yhteisilta tarjoaa katsojalle elämän arvaamattomuudesta ja ulkopuolisuudesta kaksi toisiaan täydentävää näkökulmaa kertoen ihmisestä ympäröivästä yhteiskunnasta eristettynä ja toisaalta ihmisestä yhteiskunnan armoilla. Teoksia yhdistää maailman näyttäytyminen absurdina ja juuri siksi se tuntuu meistä niin tutulta.

*

Stefanie Tuurnan säveltämä ja Kalle Virtasen käsikirjoittama kamariooppera ”The Box” kertoo neljästä miehestä, jotka on lukittu samaan huoneeseen. Ajankohtainen teos käsittelee modernin oopperan keinoin ihmismieltä tilanteessa, jossa ulkomaailma rajataan pois ja ainoa pakoreitti löytyy omasta päästä. Esityksessä neljää solistia säestää Helsingin Kamariorkesteri James Kahanen johdolla. The Box esitetään englanniksi ja tekstitetään suomeksi ja englanniksi. Ensi-ilta on teoksen kantaesitys.

Sävellys – Stefanie Tuurna

Libretto ja alkuperäisidea – Kalle Virtanen

Ohjaus – Martina Roos

Solistit – Jussi Vänttinen, Kalle Virtanen, Joel Forsström, Ronnie Karlsson

Kapellimestari – James Kahane

Helsinki Chamber Orchestra

*

Oikeusjuttu-kamariooppera käsittelee elämän isoja kysymyksiä ja koskettaa katsojaa. Esityksestä tunnistamme maailmamme perimmäisen mielettömyyden. Suomalaisen kamarioopperan joulukuussa 2019 kantaesittämä Oikeusjuttu pohjaa Franz Kafkan tunnettuun romaaniin Der Prozess, joka jäi Kafkalta keskeneräiseksi. Kamariooppera on rienaava ja makaaberi esitys, joka itsessään on keskeneräinen ja epävakaa, kuten Kafkan romaanin päähenkilön Josef K:n maailma. Seuraamme outoa teatteria teatterissa, joka on kuin harjoitus esityksestä, joka ei tunnu vastaavan asettamiinsa kysymyksiin. Josef K tarraa vimmaisena rooliinsa, koska ei enää halua herätä painajaiseensa. Josef K:n tarina kerrotaan hyönteisen näkökulmasta ja se käsittelee elämän sattumanvaraisuutta, vallankäyttöä, seksuaalisuutta ja rakkautta.

 

”Oikeusjuttu iskee tajuntaan makaaberilla, alkuvoimaisella kokonaisilmaisullaan.” – Liisamaija Hautsalo / HS 2019

 

Oikeusjuttu on monikielinen esitys, joka esitetään pääosin suomeksi sekä osin saksaksi ja ranskaksi. Tekstitys suomeksi ja englanniksi.

 

Sävellys – Paavo Korpijaakko

Libretto – Jussi Moila (Franz Kafkan Oikeusjutun pohjalta)

Ohjaus – Vilppu Kiljunen

Pukusuunnittelu – Marja Uusitalo

Valosuunnittelu – Jarkko Lievonen

Apulaisohjaaja – Miro Apostolakis

Tuotanto – Suomalainen kamariooppera & Greta Tuotanto

Esiintyjät – Gabriel Suovanen (baritoni), Annami Hylkilä (sopraano), Reetta Ristimäki (sopraano), Ann-Marie Heino (mezzosopraano), Sampo Haapaniemi (baritoni), Jussi Vänttinen (baritoni), Janne Marja-Aho (näyttelijä-tanssija)

Kapellimestari – Taavi Oramo

sekä seitsemän hengen soitinyhtye

*

 

Esityksen kesto 2h 45min, sis. väliaika

Liput (ticketmaster) 48-45€, sis. käsittelykulut

Tiedot

Päivämäärä:
elokuu 29
Aika:
15:00 - 18:00
Hinta:
€45 - €48
Tapahtumaluokka:
View Tapahtuma Website

Tapahtumapaikka

Aleksanterin teatteri
Bulevardi 23-27
Helsinki, 00180 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
(09) 676 980
View Tapahtumapaikka Website

Järjestäjät

Suomalainen kamariooppera
Greta Productions

Varaa Gretan studio

Mikäli haluat varata Gretan studion, laita sähköpostia osoitteeseen reettari@gmail.com, ja kerro, koska tarvitsisit studiota.

Kun olet saanut vahvistuksen, että studio on vapaa valitsemallasi ajankohdalla, vahvista varaus painamalla allaolevaa painiketta.