Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Koria täti (Oulu)

1.10.2022 @ 19:00 - 20:00

”Ette voi unohtaa, nimi on niin helppo: Olen Koria täti!”
Koria täti on 1960-luvun lopun jouluviikolle eteläpohjalaiseen taloon sijoittuva monologiooppera. Päähenkilö on hitaasti dementoituva vanha emäntä, joka on eristetty muusta perheestä ja suljettu omaan kamariinsa. Hän ei ymmärrä, miksi on tullut suljetuksi oven taakse yksinäisyyteen, eikä hän enää tiedä, millaista on elämä sen toisella puolen.

Koria täti on Saaristo-oopperan tuotanto, joka sai kantaesityksensä Turun kaupunginteatterissa 17.12.2021. Väkevän monologioopperan libretosta vastaa kolme kertaa Finlandia-palkintoehdokkaana ollut kirjailija Tommi Kinnunen. Aihe on henkilökohtainen sekä hänelle, että sopraano Päivi Nisulalle. Oopperan hahmo perustuu Kinnusen oman tädin naapurissa eläneeseen dementoituneeseen emäntään, joka eli lukittuna huoneeseensa perheensä toimesta. Naisen arki kului lähinnä hukattuja tavaroitaan etsien taskulampun valossa. Päivi Nisulan oma äiti oli sairastanut Alzheimeria yli kymmenen vuotta ennen kuolemaansa, joten Kinnusen ehdottaessa oopperan aiheeksi muistisairauden ja yksinäisyyden teemaa, se kävi Päiville samantien. Sävellyksestä vastaa Olli Kortekangas. Teoksen on ohjannut näyttelijä-ohjaaja Pertti Sveholm.

Koria täti kiertää Suomea Teatro Productions -yhtiön tuottamana.
Suuren kysynnän myötä Koria täti -tuotanto suuntaa kiertueelle eri puolelle Suomea muun muassa teattereihin, festivaaleille ja epätavanomaisiinkin tiloihin, sillä teos on helposti liikuteltavissa. Koria täti -oopperan musiikillinen kokoonpano on kevyt, mutta tarkoin harkittu ja tehokas – sävellys on tehty pianolle, klarinetille, lyömäsoittimille ja laululle.

Kiertueen tuottaa Teatro Productions ja tähän mennessä vahvistettu kahdeksan lisäesitystä kuudella eri paikkakunnalla. Kiertue käynnistyy Helsingin Musiikkitalon Sonore-salista, jossa teosta esitetään kahtena iltana 22.9. ja 24.9. Tämän jälkeen vuorossa ovat Oulu, Kuusamo, Turku, Hämeenlinna ja Tampere.

OSTA LIPPU TÄSTÄ LINKISTÄ

 

KORIA TÄTI

Tuotanto – Saaristo-ooppera (2021)

sävellys – Olli Kortekangas
libretto
 – Tommi Kinnunen
ohjaus
 – Pertti Sveholm
lavastus
 – Jani Uljas
puvustus
 – Tiina Valkama
valosuunnittelu
 – Timo Alhanen

Koria täti – Päivi Nisula
Musiikin johto/piano
 – Jukka Nykänen
Klarinetti
 – Henna Jämsä
Lyömäsoittimet
 – Aino Nisula

Kiertuetuotanto – Teatro Productions

Tiedot

Päivämäärä:
1.10.2022
Aika:
19:00 - 20:00
Tapahtumaluokat:
, ,
Kotisivu:
https://teatro.fi/koria

Järjestäjä

Teatro Productions
Puhelin:
+358 44 742 2308
Sähköposti:
+358 44 742 2308
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Oulun teatteri
Kaarlenväylä 2
Oulu, 90015 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
08 5584 7000
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Varaa Gretan studio

Mikäli haluat varata Gretan studion, laita sähköpostia osoitteeseen reettari@gmail.com, ja kerro, koska tarvitsisit studiota.

Kun olet saanut vahvistuksen, että studio on vapaa valitsemallasi ajankohdalla, vahvista varaus painamalla allaolevaa painiketta.