Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kansanradio

28.9.2022 @ 18:30 - 20:00

€43

Kansanradio -ooppera – Tosikoille ja veitikoille

Kuuntelemmeko oikeasti toisiamme? Meillä kaikilla on oma pieni asiamme, joka saattaa ohittaa tärkeysjärjestyksessä jopa maailmanrauhan ja ympäristötuhon. Ja niistäkin toki löytyy mielipide tarvittaessa. Kansanradioon soittavien ajatukset ovat parhaimmillaan kuin runoutta, joiden takana on isoja elämäntarinoita, värikkäitä ihmiskohtaloita ja kiinnostavia havaintoja arjesta. Kuka linjan päässä oikeasti on? – Timo Väntsi, libretisti

Kansanradio-ooppera on uusi suomalainen kamariooppera, jonka libretto pohjautuu jo yli neljäkymmentä vuotta Yleisradion ohjelmistossa olleen Kansanradio-ohjelman rikkaaseen sisältöön. Kansanradiossa tavalliset kansalaiset saavat puhua suunsa puhtaaksi mieltä painavista tai ilahduttavista asioista. Libreton on kirjoittanut nukketeatteritaiteilija ja teatteriohjaaja Timo Väntsi. Oopperan on säveltänyt Seppo Pohjola, jonka viimeaikaisia töitä on mm. Sillanpää-ooppera Hämeenkyrössä.

Kansanradio -ooppera noudattelee radiolähetyksen muotoa, mutta siinä seurataan samalla 98-vuotiaan Ailin tarinaa. Aililla on mielessään asia, josta hän haluaa kirjoittaa Kansanradioon. Muiden kansalaisten asiat jyräävät päälle, ja Aili syrjäyttää oman asiansa aina taaemmas. Ailin elämää seurataan takaumin aina sotaa edeltävästä lapsuudesta vanhuuden päiviin saakka. Väliin mahtuu sota-ajan koettelemukset, orastava rakkaus, avioliitto, aikuiselämän vaikeudet, onnet ja menetykset, uudet alut toisensa jälkeen. Mitä Aililla on sanottavanaan 98 vuoden kokemusten jälkeen? Se kuullaan oopperan loppukohtauksessa.

Kansanradio-ooppera tuo yhteen nukketeatteritaiteen ja kamarioopperan, sillä lavalla nähdään oopperalaulajien lisäksi myös nukkehahmoja nukketeatteritaiteilijoiden esittämänä. Kansanradio-ooppera nostaa valokeilaan kansan äänen, mutta äänessä ovat niin oopperalaulajat kuin äänettömät nuket. Oopperan mitä moninaisimmissa laulurooleissa kuullaan ja nähdään Sauli TiilikainenTiina Vahevaara ja Aki Alamikkotervo.

Kestoltaan Kansanradio-ooppera on noin 70 minuuttia, ilman väliaikaa.

 

Lipunmyynti käynnistyy 6.4. klo 12.00.

 

Musiikki: Seppo Pohjola
Libretto: Timo Väntsi
Ohjaaja: Timo Väntsi
Kapellimestari: Aku Sorensen
Valosuunnittelu ja projisoinnit: Tuukka Aimasmäki
Puvustus: Riia Lampinen

Rooleissa:
Tiina Vahevaara, sopraano
Sauli Tiilikainen, baritoni
Aki Alamikkotervo, tenori
Pia Kalenius, nukettaja
Elina Lajunen, nukettaja

Kamariorkesteri:
Pasi Helin, piano
Tanja Nisonen, käyrätorvi
Mikko Luoma, haitari
Ilana Gothoni, viulu
Lucy Abrams-Husso, klarinetti
Erkki Lahesmaa, sello

Sävellystilaus ja taiteellinen suunnittelu: Artsoppa ry

Tuotanto: Teatro Productions

Tiedot

Päivämäärä:
28.9.2022
Aika:
18:30 - 20:00
Hinta:
€43
Tapahtumaluokat:
,
Kotisivu:
https://teatro.fi/kansanradio

Järjestäjä

Teatro Productions
Puhelin:
+358 44 742 2308
Sähköposti:
+358 44 742 2308
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Suomen kansallisooppera
Helsinginkatu 58
Helsinki, 00250 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Varaa Gretan studio

Mikäli haluat varata Gretan studion, laita sähköpostia osoitteeseen reettari@gmail.com, ja kerro, koska tarvitsisit studiota.

Kun olet saanut vahvistuksen, että studio on vapaa valitsemallasi ajankohdalla, vahvista varaus painamalla allaolevaa painiketta.