Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Aulis Sallinen: BARABBAS-DIALOGEJA

7 helmikuun @ 19:00 - 19:10

€35 - €44

Ooppera Skaalan ja Raekallio Corp. -tanssiryhmän uutuusteos Barabbas-dialogeja tuo samalle näyttämölle suomalaisen nykyoopperan ja tanssin terävimmän kärjen. Oopperaa, virtuoosisen fyysistä tanssin liikekieltä ja tekstiä yhdistävä tuotanto on kolmelle tanssijalle, seitsenhenkiselle soitinyhtyeelle, viidelle laulajalle sekä kertojalle toteutettu teos, joka avaa poeettisen näkökulman elämän peruskysymyksiin. Teos peilaa länsimaisen kulttuurin ydinkuvastoa Raamatussa vähälle huomiolle jäävän, mutta merkitykseltään keskeisen henkilöhahmon kautta, olematta kuitenkaan tunnustuksellinen esitys. Visuaalisuus, musiikki sekä esiintyjien äänellinen ja kehollinen ilmaisu tiivistyvät intensiiviseksi yhteiseksi, rituaalinomaiseksi matkaksi rakkauden, syyllisyyden, kuoleman ja pelastuksen teemojen äärelle.

Barabbas-dialogeja pohjautuu kansainvälisesti arvostetuimpiin klassisen musiikin säveltäjiimme lukeutuvan Aulis Sallisen samannimiseen sävelteokseen, johon hän säveltänyt lisää uutta musiikkia. Suomessa ensimmäistä kertaa täysipainoisena näyttämötoteutuksena nähtävä teos saa ensi-iltansa Helsingin Aleksanterin teatterissa 26.1.2023. Ohjauksesta, koreografiasta ja visualisoinnista vastaavat niin näyttämöteosten kuin elokuvan alalla ansioituneet Thomas Freundlich ja Valtteri Raekallio.

Sävellys Aulis Sallinen
Kapellimestari Jutta Seppinen
Ohjaus, koreografia ja visualisointi Thomas Freundlich & Valtteri Raekallio
Libretto Lassi Nummi, Aulis Sallinen
Valosuunnittelu Jukka Huitila
Tuottaja Aija Kelly
Tuotanto Ooppera Skaala, Raekallio Corp., CHANGEnsemble

Rooleissa
Gabriel Suovanen, baritoni
Jouni Kokora, bassobaritoni
Merja Mäkelä, mezzosopraano
Minna-Leena Lahti, sopraano
Jasper Leppänen, tenori
Leena Uotila, näyttelijä

Tanssijat
Annamari Keskinen
Natasha Lommi
Eero Vesterinen

Orkesteri CHANGEnsemble
Hanna Kinnunen, huilu
Annemari Åhström, viulu
Pinja Nunez, sello
Niko Kumpuvaara, harmonikka
Fanny Söderström, piano
Lucy Adams, klarinetti
Tiia Toivanen, lyömäsoittimet

Ensi-ilta: to 26.1.2023 klo 19 Aleksanterin teatteri, Bulevardi 23–27, Helsinki
Muut esitykset su 5.2.2023 klo 15, ti 7.2.2023 klo 19, ti 14.2.2023 klo 19

Liput 44/42/35 €
www.lippu.fi
0600 900 900 (2 € alk.min+mpm/pvm)
Esityksen kesto noin 70 min, ei väliaikaa

 

Ooppera Skaala on vuonna 1996 perustettu nykyoopperaan keskittynyt ammattilaisryhmä, joka on saavuttanut tunnustetun ja omaleimaisen aseman oman aikamme oopperoiden esittäjänä ja nuoren polven taiteilijoiden työllistäjänä. Ryhmä on profiloitunut innovatiiviseksi ja kiinnostavaksi taidelaitokseksi, joka tunnetaan ammattilaisten keskuudessa korkeatasoisesta laadustaan. Musiikki- ja muu kulttuuriyleisö on löytänyt Ooppera Skaalan, mutta ryhmä on tavoittanut myös uuden, perinteisestä oopperayleisöstä poikkeavan yleisön, kuten lapset ja nuoret aikuiset.
www.oopperaskaala.fi

Raekallio Corp. -tanssiryhmä palkittiin taiteen Suomi-palkinnolla vuonna 2019. Ryhmä on yhdeksän toimintavuotensa aikana tullut tunnetuksi koreografi Valtteri Raekallion suurimittakaavaisista paikkasidonnaisista ja immersiivisistä esityksistä, omaäänisistä näyttämöteoksistaan, palkituista tanssielokuvistaan sekä yhteistyöstä kotimaisten kirjailijoiden kanssa. Vuosittain ryhmän tuotannoissa työskentelee noin 30 henkilöä.
www.raekallio.fi

CHANGEnsemble on vuonna 2019 perustettu taideyhteisö, jonka perustajat ovat ryhmän taiteellinen johtaja, kapellimestari Jutta Seppinen ja sopraano Tuuli Lindeberg. Ensemble on yhteisö, johon kerätään kulloisenkin projektin kannalta kiinnostavat tekijät. CHANGEnsemblen taiteilijoita yhdistää tinkimätön läsnäolon etsiminen ja kiinnostus eri taiteiden sisäisten hierarkioiden kyseenalaistamista ja tunnistamista kohtaan.CHANGEnsemble ottaa vahvasti kantaa ympäristöarvojen puolesta ja jokaisen projektin hiilijalanjälki arvioidaan erikseen ja kompensoidaan ostamalla EU:n päästöoikeuksia CO2ESTOn kautta.
www.changensemble.com

 

Tiedot

Päivämäärä:
7 helmikuun
Aika:
19:00 - 19:10
Hinta:
€35 - €44
Tapahtumaluokat:
,
Kotisivu:
https://oopperaskaala.fi/

Järjestäjä

Ooppera Skaala
Puhelin:
0504315087
Sähköposti:
toimisto@oopperaskaala.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Aleksanterin teatteri
Bulevardi 23-27
Helsinki, 00180 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
09 676 980
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Varaa Gretan studio

Mikäli haluat varata Gretan studion, laita sähköpostia osoitteeseen reettari@gmail.com, ja kerro, koska tarvitsisit studiota.

Kun olet saanut vahvistuksen, että studio on vapaa valitsemallasi ajankohdalla, vahvista varaus painamalla allaolevaa painiketta.