Suomen Oopperaryhmät

Helsingin oopperakesä lehdistötiedote

JULKAISUVAPAA 2.6.2021

 

Helsinkiin on perustettu uuteen musiikkiteatteriin ja kamarioopperaan keskittyvä festivaali, joka käynnistyy elokuussa Helsingin Juhlaviikkojen ystäväfestivaalina. Vapaan kentän oopperaryhmät yhteen kokoava tapahtuma toteutetaan Aleksanterin teatterissa 19.8.-5.9.2021. 

Idea Helsingin oopperakesästä syntyi oopperalaulaja Reetta Ristimäen kehittämästä ja koordinoimasta vapaan oopperakentän ammattilaisryhmien yhteistyöstä. Festivaalia edelsi syksyllä 2020 avautunut Suomen oopperaryhmät -sivusto, jossa on mukana kymmenen vakiintunutta ryhmää. Omien ja yhteistuotantojen ohella oopperaryhmät tekevät yhteistyötä kierrättämällä pukuja ja tarpeistoa toistensa kesken sekä jakamalla harjoitus- ja ompelimotiloja.

Ensimmäisen Helsingin oopperakesä/Helsinki Contemporary Opera Festival -tapahtuman ohjelmassa on sekä kantaesityksiä että lisäesityksiä jo aiemmin ensi-iltansa saaneista teoksista. Mukana on seitsemän kamarioopperaa, joista kuusi suomalaisten säveltäjien kirjoittamia, musiikkiteatteria, suomalaisen oopperan historiaa valaiseva cocktailkonsertti, sekä teosesittelyjä ja videokatselmuksia. Vastaavaa tapahtumaa ja yhtä laajaa teosten ja tekijöiden katselmusta ei Suomessa ole koskaan aiemmin järjestetty.

Oopperaryhmien festivaaliesityksillä on myös kiertue- ja vientipotentiaalia sekä koti- että ulkomaisille festivaaleille, teattereihin ja kulttuuritaloihin. Tämä on huomoitu oopperaryhmien sivustolla, johon on koottu Helsingin oopperakesän ohjelmiston lisäksi esitysten tilaajia erikseen palveleva osio. Kaikista vientivalmiista esityksistä on tarjolla yhtenäinen materiaalipaketti, joka sisältää mm. englanninkielisen produktiokuvauksen, tekniset tiedot, esittelyvideon ja linkin täysimittaiseen esitystaltiointiin. 

Helsingin oopperakesän taiteellinen johtaja on Reetta Ristimäki ja tapahtuman tuottaa Greta Tuotanto Oy.

Tapahtuman tiedotusyhteistyökumppaneita ja tukijoita ovat Music Finland, Teatterin tiedotuskeskus (Tinfo), esittävän taiteen vapaiden ryhmien keskusorganisaatio Teatterikeskus, Sibelius-Akatemia, MES, Muusikkojen liitto, Suomen säveltäjät ry ja Fennica Gehrman.

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot:  reettari@gmail.com, puh. 0503803050

YHTEYSTIEDOT

Helsingin oopperakesä/Helsinki Contemporary Opera Festival

Reetta Ristimäki, taiteellinen johtaja, reettari@gmail.com, puh. 0503803050

Nea Huovinen, tuottaja, nea.huovinen@gretaproductions.fi, puh. 0505901201

Varaa Gretan studio

Mikäli haluat varata Gretan studion, laita sähköpostia osoitteeseen reettari@gmail.com, ja kerro, koska tarvitsisit studiota.

Kun olet saanut vahvistuksen, että studio on vapaa valitsemallasi ajankohdalla, vahvista varaus painamalla allaolevaa painiketta.