Suomen Oopperaryhmät

AS ONE

As One -ooppera

Laura Kaminskyn kohua herättänyt As One -ooppera on ollut Yhdysvaltain esitetyin ooppera 2014 ensi-iltansa jälkeen. Se on sitä musiikillisten ja taiteellisten lähtökohtiensa takia, mutta myös trans-aiheensa ja hienon aiheenkäsittelyn takia. Teos yhdistää nykyoopperan esitystaiteeseen ja videotaiteeseen. Teos on vahvasti vuorovaikutuksessa yleisön kanssa ja pyrkii vahvasti yhteiskunnallisen keskustelun herättämiseen.

As One on kamariooppera kahdelle äänelle, Hannah ennen (baritoni) ja Hannah jälkeen (mezzosopraano) jakavat transgender-päähenkilön roolin.
Teos koostuu 15 laulusta, jotka muodostavat kolminäytöksisen tarinan. Myötätunnon ja huumorin keinoin käydään läpi Hannahin kokemukset ja tunteet pikkukaupungin nuoresta opiskeluaikoihin ja lopulta matkaamaan yksin vieraaseen maahan, jossa hän ymmärtää totuuden itsestään. 

Teos on American Opera Projectin tilausteos ja se sai ensi-iltansa 2014 Brooklyn Academy of Music’s Fisher Placessa, New Yorkissa.

Laura Kaminsky: As One -ooppera

Libretto Mark Campbell ja Kimberly Reed

 

Esiintyjät:

Hannah ennen – Sam Ilmi Taskinen, baritoni

Hannah jälkeen – Melis Jaatinen, mezzosopraano

Bålder-kvartetti

Ohjaus – Ville Salonen

Kapellimestari – Janne Valkeajoki

Lavastus ja puvustus: Ville Salonen

Tuottaja – Reetta Haavisto

***

Esitykset: Esitys siirtyy 26.10.2022 klo 15

 

Liput

Kesto: 1h, ei väliaikaa

Esityskieli: englanti

Tekstitys: suomi

Ikäsuositus: 9+

Tuotanto: Satakunnan Musiikkijuhla

Varaa Gretan studio

Mikäli haluat varata Gretan studion, laita sähköpostia osoitteeseen reettari@gmail.com, ja kerro, koska tarvitsisit studiota.

Kun olet saanut vahvistuksen, että studio on vapaa valitsemallasi ajankohdalla, vahvista varaus painamalla allaolevaa painiketta.